بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا ابا صالح المهدی

عجل الله تعالی فرجه الشریف

پیراهن پیامبر به اندازه کهنه شده بود که قابلیت استفاده کردن نداشت، شخصى دوازده درهم به حضرت هدیه داد، آن بزرگوار پول را به امیرمؤمنان دادند تا از بازار پیراهنى تهیه کند، امیرمؤمنان پیراهنى به همان مبلغ خرید و به محضر پیامبر آورد، حضرت فرمود: این پیراهن سنگین قیمت است، پیراهنى کم قیمت‏تر از این مرا خوش‏تر میآید، آیا گمان دارى که فروشنده پیراهن آن را پس بگیرد؟ در هر صورت به او رجوع کن شاید پس گرفتن آن را راضى شود.

امیرمؤمنان نزد فروشنده رفت و گفت: پیامبر میفرماید: این پیراهن براى من گران است و جامهاى ارزان‏تر از این میخواهم، فروشنده راضى شد و دوازده درهم را پس داد، امیرمؤمنان میفرماید وقتى پول را به حضرت برگرداندم با من روانه بازار شد تا پیراهنى بخرد، در میان راه به کنیزى برخورد که در گوشهاى نشسته و گریه میکرد، پیش کنیز رفته و سبب گریه‏اش را پرسید، گفت: یا رسول الله مرا براى خرید به بازار فرستادند که چهار درهم براى خانه خرید کنم ولى‏ چهار درهم را گم کرده ام، پیامبر چهار درهم به او داد و پیراهنى را نیز به چهار درهم خرید و در بازگشت مرد مستمندى از حضرت تقاضاى لباس کرد حضرت پیراهن خریدارى شده را به او دادند به بازار بازگشته با چهار درهم باقى مانده پیراهنى براى خود خریدند.

هنگامى که به محل کنیز رسیدند او را هنوز در حال گریه دیدند به او فرمودند دیگر براى چه گریه میکنى؟ گفت: به خاطر این که بازگشتم به خانه دیر شده، میترسم مورد آزاد قرار بگیرم فرمودند: جلو برو و ما را به خانه راهنمائى کن، همین که به در خانه رسیدند به صاحب خانه سلام دادند، ولى صاحب خانه تا مرتبه سوم پاسخ سلام پیامبر را نداد، پیامبر از پاسخ ندادن به سلام پرسید، صاحب خانه گفت خواستم سلامتان بر ما اضافه شود تا سبب زیادى نعمت و سلامت ما گردد، حضرت داستان کنیز را شرح داد و بخشش او را درخواست نمود، صاحب کنیز گفت: به برکت قدم شما او را آزاد کردم، سپس پیامبر فرمود: دوازده درهمى ندیده بودم که به این مقدار خیر و برکت داشته باشد دو برهنه را پوشانید و کنیزى را آزاد نمود. «۱»

پی نوشت:

 (۱)- حیات القلوب، ج ۲، ص ۱۱۶٫

منابع: 

انصاریان،تفسیر حکیم، ج‏۳، ص: ۲۹۴

بازدیدها: 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار × سه =

فهرست